Kinderfoto's in Zwijndrecht

Je kunt het bijna een missie noemen, maar dat is wellicht een beetje groots. Toch geloof ik dat kinderfotografie leuk kan zijn. Voor alle kinderen én voor de fotograaf. Dat elk kind écht op de foto kan staan. Dat je naar de foto kijkt en ziet wat het karakter is van het kind. Dat is wat ik het liefste doe; karakters vangen. Ik wil geen gemaakte foto’s. Of het nou gaat om het fotograferen tijdens het spel of het maken van portretten, ik neem de tijd om iets te vinden wat zegt wie het kind is.

Op de foto’s hiernaast (klik voor groter) heb ik ook geprobeerd echt te vangen wie ze zijn. Ook omdat ik hoop dat scholen misschien zulke foto’s gaan waarderen. Dat ouders gaan zeggen: Ja! Zo wil ik mijn kind zien! Dus ik had mijn eigen kinderen als gewillig oefenproject. Ik had een simpele muur, een simpele struik in een woonwijk. Het hoeft niet zo moeilijk. En we kletsten. Ik stelde wat vragen. Zowel zonder als met camera.

Vertel,
zou jij zulke foto’s willen van je kind(eren)?

Kinderfotografie

Spelen, lachen, dromen, hopen, verlangen, grappen, en dit alles vangen op beeld.