Wil jij eens met je kinderen op de foto, maar dan niet op een geposeerde manier al kaas zeggende en thuis zenuwachtig zijn omdat je bang bent dat je kinderen nooit zullen gaan meewerken? Van mij hoeven ze niet mee te werken. Van mij hoef jij niet van op de foto gaan te houden. Jullie mogen gewoon jezelf zijn. Dat is goed genoeg. Meer dan. Hou je van echte foto’s? Dan ben ik de fotograaf voor jou.
Broertjes en zusjes leuk op de foto? Maar ze vinden elkaar zo vaak niet leuk. Of ze vinden foto’s maken helemaal niet leuk. Ik hoor het zo vaak. Alle tijd neem ik voor kinderen. Of dat nu op school is, bij ze thuis of op locatie. Laat het maar aan mij over. Geen chantage, geen beloning. Puur spelen, plezier maken en zichzelf laten zijn. En dan later kijken naar de foto’s: ja, dít is mijn kind, dít zijn mijn kinderen.
Neem mij mee om een reportage te maken van een schoolreisje, schooluitje, dagje weg met de klas, het fietsexamen, een uitvoering (voor en achter de schermen), noem maar op. Zo is niemand met mobieltjes in de weer, zijn ouders en leerkrachten echt begeleiders en ik maak als vlieg op de muur (of op het water) een échte registratie.
Op vakantie? Een dagje weg? Wil je het vastleggen maar ook zelf echt beleven? Vraag dan mij mee. Ik zorg dat ik op afstand meeleef en een reportage maak van wat jullie meemaken. Ik zie zelfs de dingen die je niet zag. Maar als je de foto’s terugkijkt beloof ik je dat je het plezier zult voelen van het dagje strand, van het winkelen, het bezoek aan een pretpark, museum of wat dan ook.
Wil je niet alleen speelse kinderportretten van de kinderen op je school maar toch (ook) wat meer traditioneel? Het kan. Maar, ik beloof je dat er wel een jentl-sausje overheen zal gaan. Dat de kinderen het leuk zullen vinden. Van de 4 tot de 16 jarigen. (Natuurlijk kan jonger en ouder ook. Én de medewerkers.) Ik wil dat het karakter zichtbaar is. Een vlam.
Kinderen fotograferen vind ik echt superleuk maar volwassenen? Met gezin, met partner, met collega’s maar ook alleen, als ze ervoor kiezen om eens mooie foto’s van zichzelf te willen. Of als een ander ze dat gunt (wie geef jij een fotosessie cadeau?). Misschien vind je het spannend, maar ik zal je hierbij helpen. Ook omdat ik het herken. Dus vanuit de herkenning van onzekerheid kan ik je op je gemak stellen en ga ik zorgen dat het een léuke ervaring wordt! Want het gaat niet enkel om het resultaat, ik gun je plezier. Dus wil je foto’s voor je werk, om je eens weer móoi te kunnen voelen, wil je je partner verrassen, heb je een verhaal te vertellen of gewoon, zomaar? Kom maar op!
Eigenlijk kun je me voor veel vragen. Voor documentair vrij werk vooral. Voor vastleggen wat is. Wat Echt is. Ik heb een hart voor het fotograferen van kinderen, gezinnen, ménsen met een verhaal en ook vooral schoolfotografie. Afgelopen jaren heb ik hierin veel mogen doen. Maar dan geen gewolkte achtergrond. Ik zie juffen die pleisters plakken. Meesters die zaklopen of opvallend steeds met hun handen in hun zakken staan. Ik zie kinderen met pindakaas in de hoek van hun mond. Ik zou graag reportages maken binnen scholen en hoop dat scholen me weten te vinden. En juist déze reportages waarderen. Ouders én werknemers. Om zowel de passie van leerkrachten op beeld te vangen, die onder het vele werk te vinden is. Om het spélen en de leergierigheid vast te leggen bij kinderen en de tomeloze energie. Naast scholen zou ik andere bedrijven willen fotograferen die iets bijzonders hebben. Een bijzonder verhaal. Gezinnen, mensen die iets leuks, iets moois te vertellen hebben. Dus kom maar, vertel me maar.

    Contact